La ignorància no és austera!

El Consell de Mallorca impulsa la candidatura de la Serra perquè sigui declarada Patrimoni Mundial de la UNESCO com a paisatge cultural. La Serra de Tramuntana és un exemple de creació d’un paisatge singular gràcies al treball durant segles de distintes generacions i cultures. Els valors excepcionals que representa, tant des d’un punt de vista estètic, etnològic i cultural, com físic, biològic i científic, fan d’aquest lloc un espai únic i avalen la candidatura de la Serra de Tramuntana per formar part de la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO”.

Aquesta és tota la informació que trobareu si anau a la Web del Consell de Mallorca (Novembre de 2011). La Serra de Tramuntana ja fou declarada Patrimoni de la UNESCO el 27 de Juny de 2011. No cal fer cap comentari.

És cert que hi ha una pàgina pròpia de la Serra però sense cap enllaç des de la del Consell, desfasada i amb noticies que res tenen a veure amb ella.

Tenir un Patrimoni Mundial de la UNESCO és un regal en tots els sentits, també en el econòmic. Són molts els llocs del mon que presenten les seves candidatures any rere any i no ho aconsegueixen. Nosaltres ho tenim (per cert és una herència de la passada legislatura) i ho IGNORAM.

Ni els que dirigeixen el Consell, ni els batles de la Mancomunitat de Tramuntana, ni els batles dels pobles turístics del costat, com Palma, Calvià, Andratx, Pollença o Alcúdia, pareix que saben que tenim un tresor que ens pot donar ingressos, que pot ajudar (i molt) a desestacionalitzar la temporada turística i crear activitat econòmica, de fet és el que succeïx a tots els llocs declarats Patrimonis de la Humanitat. Uns no fan res (ni tans sols actualitzar la Web) i els altres callen, no protesten, no diuen res. La única noticia que recordo aquesta legislatura de la Mancomunitat de Tramuntana és la seva divisió, per un motiu de pes, on havia de ser la Seu, si a Sóller o Esporles.

Estem davant el pitjor hivern turístic que hem tingut mai, amb un atur insuportable, i els que comanden el Territori d’aquesta terra, el nostre Turisme, i els municipis implicats, estan IGNORANT un tresor gratuït, un regal, una joia que com he dit abans és una eina potent de crear activitat econòmica.

La Serra de Tramuntana per aquesta gent té tres problemes. El primer no s’ha de construir, ja està feta, per tant no hi ha que adjudicar obres, ni qualificar terrenys. En segon lloc, si es fa una bona promoció i una bona gestió de la Serra, els beneficiats no seran només uns pocs, és millor dur fems de fora o fer un macro Hotel al Trenc, sense cap dubte. I tercer, les fotos de la Serra són massa guapes i no necessiten de persones protagonistes.

Aquest tema, i me perdonareu, crema molt més quan coneixes i has viscut la feinada que va fer un grup de gent per dur-ho endavant. No és gens fàcil aconseguir el que és va aconseguir.

Ahir, el 28 de Novembre de 2012, vaig anar a Sóller a escoltar una conferencia amb motiu de la presentació d’una nova Associació que ha nascut per defensar el nostre Territori, Paisatge i Medi Ambient. Es diu IMA, Iniciativa pel Medi Ambient, i la conferència fou precisament sobre la Serra de Tramuntana, Patrimoni de la Humanitat.

Una vegada més vull donar les GRÀCIES a totes les persones que ho feren possible. Estic convençut que algun dia s’acabarà aquesta ignorància. Mentre tant a seguir lluitant, enhorabona IMA!

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s