He trobat el xip!

Gaire bé tots els dijous vaig a un debat polític a canal 4 tv emès sobre les 21-21,30 h., i en el darrer me va passar una cosa ben curiosa. Bé, això de curiosa és només una manera de parlar, de fet com veureu s’ha convertit en una cosa habitual.

Mostrant la meva targeta sanitària a la representant del Partit que ens governa, i que m’havia costat 10€ el dia anterior, li vaig demanar on era el xip que ens varen prometre. No sé si recordau que aquesta targeta era abans gratuïta, i el senyor Bauza ens va justificar que ho deixaria de ser perquè tindria incorporat un xip que duria el nostre historial metge i no sé quantes coses més. La realitat ha demostrat que cobrar 10€ era senzillament una passa més en direcció a l’objectiu de convertir la Sanitat en un negoci, ni més ni pus.

Després d’insistir varies vegades amb la pregunta, la Senyora Diputada me va contestar que el xip estava a la targeta. Vaig quedar un poc bocabadat, perquè no hi és, ni a la meva ni a cap targeta sanitària.

Han passat els dies i a la fi ho he trobat!. En realitat el xip no és allò que porta per exemple el nou DNI, és a dir, un circuit integrat. El xip realment és una pastilla molt semblant a les famoses “juanola” que tots coneixem i que, pareix ser, circulen per tot arreu, sobre tot pel Parlament els dimarts matí.

Un es pren la pastilla i ja està, no té cap problema per perdre la vergonya i dir desbarats. De fet les pastilles no tenen efectes secundaris, tots són primaris: negar l’evidència, prometre una cosa i fer la contraria, dir un dia blanc i l’endemà dir negre, creure’s allò del “que bo que som!”, crear un problema on no hi ha per després mig solucionar-ho, ….

Les pastilles tenen molt d’èxit i han arribat fins i tot al meu poble, Puigpunyent. El Partit que té la batlia fa uns mesos ens va tractar d’indocumentats a la resta del poble publicant al seu fulletó que no es podia aturar la pujada de l’IBI per culpa del Govern Central i ara, fa uns dies, publiquen el contrari, que gràcies a ells l’IBI del 2013 no pujarà. Com podeu veure els efectes propis de les pastilles, avui blanc i demà negre i el “que bo que som!”.

Les pastilles són conegudes amb el nom de “pepi” (per espanyolistes i per independentistes) i tenen el poder de contagiar no només a les persones que les prenen si no també a les que les escolten. Però heu d’estar tranquils, ja que com me va explicar un bon amic metge és fàcil evitar-ho, senzillament has de posar una dosi d’un poc d’ironia barrejada amb un poc de paciència.

Estic convençut que tot canviarà ben aviat i les pastilles seran retirades del mercat, però mentrestant anau molt alerta i no vos deixeu contagiar.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s