Els Mags de Tramuntana.

Els Batles de la Serra de Tramuntana es varen trobar un regal extraordinari just començar la present legislatura i que ja vaig comentar en un altre bloc. El juny de 2011 la Serra fou declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Un reconeixement que, si fos utilitzat amb una mica d’imaginació i es fes un poquet de feina, podria representar un important impuls per l’economia de tots els pobles de la Serra. Es veu que ni d’una cosa ni de l’altra anam massa sobrats.

Però el que si hem de reconèixer, és que per la nostra estimada Serra, hi ha personatges com a mínim sorprenents i que vist la seva gran diligència i eficiència haurien d’aspirar a cotes molt més importants de Govern i Gestió. I si no opinau vosaltres mateixos.

No és broma, és veritat i a més està avalat per documents oficials aprovats per Plenari.

Hi ha un Ajuntament a Tramuntana que recentment ha aprovat els Comptes Anuals del 2011, un document que diu quants de doblers s’han ingressat, gastat, amb què, com, etc. Idò bé, aquest bon home, el seu Batle, ha presentant un informe de 233 pàgines (que no és poc) amb els següents resultats:

  • En primer lloc, he de dir que el Pressupost del 2011 ho va aprovar el novembre del mateix any, si del mateix any i no de l’anterior com pertoca per llei. Així i tot, les equivocacions varen ser importants.

  • El novembre ja tocaria saber com has anat gastant els doblers durant l’any i quins ingressos has tingut. No ha estat així, ja que en els comptes generals hi ha un munt de partides, d’electricitat, combustible, assegurances, neteja, etc., que es varen pressupostar però que al final no es va gastar ni un sol euro.

  • En els ingressos se va recaptar bastant més del pressupostat, per exemple amb IBI, i això que el Padró d’aquest impost s’aprova pel juny, per tant, el novembre ja saps exactament de quins doblers disposaràs.

  • Els ingressos per construccions també tenen errades més que grans, malgrat insisteixo, el Pressupost fou aprovat pel novembre, errades com per exemple, d’haver pressupostat 5 i només recaptar 1, és a dir una equivocació d’un 500%.

  • El millor de tot però, és que el Pressupost 2011 era d’uns 580.000€, es liquiden (gasten) 480.000€ i hi ha un romanent de Tresoreria de 520.000€. Sí, sí, IMPRESSIONANT! Pressuposta 5, gasta 4 i guanya 5.

Si hi ha un gestor públic amb capacitat de tenir una despesa total durant un any de 480.000€ i tenir un romanent de 520.000, no trobau que, com a mínim, hauria de ser ministre d’economia? I evidentment premi Nobel!

Parlant seriosament, presentar uns comptes anuals així només pot significar dues coses, ho realment és un personatge Màgic, o les 233 pàgines dels comptes anuals són paper ple de números irreals.

El més trist i preocupant però, al meu humil punt de vista, és que aquest batle tingué el 75% dels vots i fa 10 anys que governa.

La pregunta que vull compartir és: La majoria de ciutadans estem interessats per com es gestionen els nostres doblers? La veritat és que jo no ho tenc massa clar.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s