A Puigpunyent des de fa 10 anys tenim Centre de Salut.

Ara que “pinten bastos” per la Sanitat Pública, recordar la feina ben feta del passat recent, ens ha de donar criteri per planificar el futur de la nostra Societat. Per tenir clar quins han de ser els camins a seguir.

Ahir vaig ser usuari del Centre de Salut de Puigpunyent. Un Centre que, com diu la placa que recorda la seva inauguració, es va obrir el desembre de 2002 essent President de les Illes Balears en Francesc Antich i Batle de Puigpunyent Josep Muncunill.

Aleshores jo era regidor i recordo perfectament tot el que va passar aquells anys com, per exemple, que ens va costar molt trobar constructor. Eren altres temps i els constructors tenien molt feina. Eren els millors anys de la bombolla immobiliària.

També recordo perfectament que vàrem haver de suportar i superar l’oposició frontal que des dels altres Grups polítics feren al projecte, especialment el Grup que ara té la Batlia. Curiosament amb uns arguments molts semblants als que solem escoltar actualment: deute, austeritat, municipi massa petit, etc.

Jo, en canvi, avui m’he sentit molt satisfet, content i fins i tot orgullós d’haver posat el meu petit gra d’arena a què, ara fa 10 anys, es dugués endavant aquest projecte, que sense cap dubte, ha estat, és i serà un espai que dóna qualitat de vida i dignitat a tots els veïns i veïnes del meu poble.

És un lloc senzill, espaiós, lluminós i molt funcional. Encara té molts anys per davant. És molt utilitzat i la gent si sent còmode.

Per cert, el deute ja està pagat, el seu cost de manteniment és molt baix i, com he dit abans, el seu ús molt alt i ben valorat.

Els socialistes de Puigpunyent no som massa donats a posar en valor allò que hem fet o aconseguit i del que ens hauríem de sentir orgullosos. No te importància, però al manco que en quedi constància.

Per cert, dues coses desagradables de la visita d’ahir. Una visual: fa vergonya veure un gran pòster del Govern Balear que anuncia allò de la targeta sanitària intel·ligent amb el xip i la foto. És tot una mentida.

I, l’altra cosa desagradable és que, a diferència de far 10 anys, tan una persona major que varen visitar abans que jo, com jo mateix, ens vàrem anar sense recepta. El metge ens va dir que els nostres medicaments no es poden receptar, s’han de pagar. Són altres temps!

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s