A què jugam? Truc o Tuti?

Imatge

Les tres institucions polítiques, on ha d’haver-hi el vertader debat polític, més importants d’aquesta Illa són el Parlament de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma.

Dels dos darrers hi ha poques coses a dir. En els dos llocs comanden persones, Presidenta i Batle, que diuen a cara alta i sense cap vergonya que ells no estan allà per fer política. És cert, no fan política, fan …… bé, no sé que fan, però segur que alguna cosa deuen fer (espero).

Arribarà el dia que anirem al metge i ens sortirà un mecànic. Total, si es tracte d’arreglar, que més dóna una persona que un cotxe.

Al Parlament les coses són un poc diferents. En principi, el Parlament es va fer per això, per parlar, per fer propostes, per discrepar, per consensuar, …., en definitiva per dur endavant iniciatives per millorar la vida de la majoria dels ciutadans, per intentar aconseguir un present i un futur millor del que tenim.

Actualment, crec que això no passa. Jo penso que molta gent veu el Parlament d’una forma molt diferent.

Simplificant, encara que sempre és injust simplificar, però crec que pot ser il·lustratiu fer-ho, jo ho veig així:

Hi ha quatre actors, Govern, Oposició, Mitjans de Comunicació i Ciutadania.

El Govern juga a “Tuti”, el varen elegir per jugar a “Truc”, però ha decidit canviar de joc. L’Oposició intenta jugar a “Truc”, que és pel que va ser elegida, ho té fotut perquè les cartes són de l’altre. Els mitjans veuen i per tant transmeten que hi ha dues parts que no s’entenen (com es poden entendre si juguen a coses diferents?), i que només es critiquen. La ciutadania percep això darrer.

En aquest joc de la democràcia l’actual Govern ha canviat les regles, les Institucions no serveixen per allò pel que foren creades. Els meus dubtes són: Amb aquestes condicions hem de seguir jugant? Serveix de res? Com se pot canviar aquesta situació?

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s