Fem aigua per tot! I la que farem……

 

https://i2.wp.com/photos1.blogger.com/blogger/602/3149/1600/Italia-Poligno-Agua-El%20cajero.jpg

El Consell Balear de l’aigua és l’òrgan suprem de consulta, participació i planificació en matèria d’aigües en l’àmbit de les Illes Balears. Està format per 48 persones. Actualment 47 amb carnet del PP o gent molt propera i 1 persona del GOB.

Dijous dia 25 de Juliol aquest Òrgan va aprovar el nou Pla Hidrològic de les Illes Balears.

El Pla, que no té cap ni peus des del punt de vista, ja no ecològic o territorial, sinó del simple sentit comú. Un desgavell de proporcions descomunals que l’únic que pretén és tenir contents als amics del senyor Company (Conseller d’Agricultura i Medi Ambient del Govern de les Illes Balears).

És un Pla que, en resum, empitjora la qualitat de les nostres aigües, sobre-explota els aqüífers i dóna barra lliure, des-regula la utilització dels nostres recursos hídrics.

Bé, res de nou, no? Com sempre a favor d’uns pocs i en contra dels interessos generals, però sobretot i en especial en aquest cas, en contra de les generacions futures.

Ja que tot és tan evident i no estan avergonyits de res, jo proposo canviar la definició de l’Òrgan Suprem, del Consell Balear de l’Aigua. No trobau? De fet cap dels tres adjectius que teòricament el defineixen són reals:

Òrgan de Consulta: S’han passat pel forro tot el procés necessari per fer un Pla Hidrològic. Per exemple sense les pertinents exposicions públiques o fins i tot afirmant coses raríssimes, com que ara resulta que a les Illes hi ha un riu! Si, si, aquest Pla fa aquesta afirmació, no és broma.

De Participació. Home, una taula on hi ha 47 d’un color i només 1 d’un l’altre, participatiu, participatiu, no semble que ho sigui massa.

De Planificació. Planificar la destrossa dels recursos hídrics, sincerament no fa cap falta ni una. Es planifica la sostenibilitat del recursos escassos, no la seva destrucció.

Estau preparats per tornar veure arribar vaixells d’aigua potable que venen de la península, per posar en marxa brutals dessaladores que gasten un munter d’energia i acceleren el canvi climàtic, o veure com desapareixen zones humides de gran valor? Preparau-vos idò.

El futur de l’aigua a les Illes no és transparent, té color negre i a més fa mala olor.

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s