Augmenta l’assignació a Partits Polítics?

        La notícia a molts de diaris, en principi, pareix molt clara: “El Govern de l’Estat augmenta pel 2014 l’assignació als Partits Polítics un 28%”.

        És cert? On van aquests doblers? Disposaran de més doblers els partits l’any que ve?

        Per resumir-ho de forma breu, el que es pot afirmar és que SI, la partida pressupostaria augmenta. Però NO, cap partit podrà disposar de cap cèntim més per la seva tasca democràtica habitual.   

        Aquest increment està destinat ÚNICA i EXCLUSIVAMENT a despeses de campanya electoral, concretament de les pròximes eleccions europees. Tots els costs de les campanyes electorals a la nostra democràcia, s’han vehiculat mitjançant els partits polítics.

        Però realment no són doblers destinats a l’estructura dels partits, sinó que acaben al sector de l’economia privada, com per exemple, impremtes, diaris, ràdios, empreses de publicitat, televisions, etc. Ben igual que qualsevol altra campanya de salut, educació o ONGs, per exemple.

        Són despeses que tenen innumerables controls i que és impossible malgastar.

        Aquests, els doblers públics destinats a campanyes electorals no són el problema, són clars, transparents i estan molt fiscalitzats. El problema són els altres, els que determinades empreses i persones poderoses donen de forma completament interessada a determinats Partits.

        Que hi hagi despesa pública per fer campanyes electorals a mi personalment, em tranquil·litza. Bàsicament per dues coses. En primer lloc, vol dir que estem en una democràcia (hi ha països que no tenen aquestes despeses) i en segon lloc, són públiques, clares i estan controlades.

         Si hem de fer campanyes electorals, hem de triar. O gastam doblers públics, o fem “trapicheos” estil “Bárcenas”, o ho deixam en mans privades i seran només els que tenen doblers els que puguin presentar-se a unes eleccions. L’única opció bona, des del meu punt de vista, és la primera. Si per gaudir d’una democràcia o has de ser lladre o has de ser poderós, estem ben arreglats!

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s