La foto dels batles 4.0

Ja hem començat a visualitzar la foto “finish” dels anomenats batles 4.0. Quatre anys de govern i zero avanços, zero progrés i zero millores pels seus ciutadans i respectius municipis, gairebé el contrari, estem davant la reculada més gran de la història democràtica.

Els nomenats batles 4.0 són de dos tipus. Els que mostren clarament el seu color, el blau, i els que no, però que actuen ben igual que els primers. Aquests darrers solen estar dins els partits “Groucho Marxistes”, no per allò de què fan riure sinó el contrari: “Aquests són els meus principis, però si no li agraden, en tenc uns altres”.

Tots i totes tenen les mateixes característiques:

Diuen que no són polítics. Efectivament, no coneixen el significat de la paraula, en realitat són gestors, empresaris, gent amb la vida resolta o fidels servents de l’amo i/o sa madona.

Són submisos. No reclamen ni lluiten pels seus municipis allò que els pertoca tant de l’Estat, Govern Balear o Consell de Mallorca. I davant les retallades dels governs “supra-municipals” callen i accepten. Fins i tot aprofiten per fer-na mes.

Xerren malament del deute i diuen que millor abaixar els imposts, però la realitat és que quasi tots acabaran amb un deute bancari superior al que trobaren i els seus ciutadans aportant més que mai al pressupost municipal. Per cert, els que si tenen contents són als bancs, ja que han incrementat saldos i el cost del deute s’ha multiplicat per tres.

Diuen que defensen el medi ambient i el territori. La realitat però és que la seva gestió en favor de l’entorn és nul·la, en el millor dels casos. Per exemple, per tot on governen acabarem la legislatura en més incineració que mai i més consum d’aigua que mai, dues de les seves principals competències.

I així podríem continuar, hi ha una llarga llista.

Per tant que poden fer? Senzill, ja que no hi haurà res a vendre a final de legislatura, baixaran l’IBI i pot ser algunes taxes. El cert però, és que els baixaran respecte a l’any passat, no respecte al principi de la legislatura.

La visualització de la pitjor legislatura democràtica a molts de municipis de Mallorca, s’està començant a publicar aquests dies al Bolletí Oficial de la Comunitat Autònoma: “Hem de baixar l’IBI, per poder dir que hem fet alguna cosa”. La Crisi ha resultat ser una gran aliada a l’hora de tapar ineptituds, falta de valors i nul·la imaginació.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s