L’Ajuntament m’estafa!

Mai és just generalitzar, tampoc en aquest cas, però el cert és que la majoria dels municipis de Mallorca estan utilitzant la crisi per fer coses que no tenen cap ni peus.

Les dades són molt clares, 2 de cada 3 euros que ens cobraren en el 2012, darrer any del hi ha dades, en concepte d’imposts municipals directes (bàsicament IBI i vehicles), han anat a superàvit. Només 1 de cada 3 euros que ens han cobrat, els han destinat a donar servei als ciutadans.

Sense incloure Palma, en el 2012 els Ajuntaments de Mallorca recaptaren 251 milions d’imposts directes i, d’aquests, 164 milions no es varen gastar. Si, si, no és broma, les xifres són les oficials del Ministeri d’Hisenda i fan referència, no al Pressupost sinó, al que realment es va recaptar i gastar.

Alguns pensareu que malgrat tot, això anirà bé per rescabalar el deute. Idò tot el contrari. El deute total pendent puja 339 milions, a pagar en uns 15 anys. Si resulta que el total d’ingressos dels nostres Ajuntaments ha estat de 660 milions (la suma d’imposts, taxes, transferències, …), això vol dir que deuen en total la mitat del que ingressen en NOMÉS UN ANY. Dit d’una altra manera, la majoria dels Ajuntaments tan sols destinen a tornar deute, al voltant d’un 5% del que ingressen. A quina família no li aniria bé només haver de pagar un 5% del seu sou per la hipoteca? I que consti, que els ingressos familiars, mai són tan segurs com els dels Ajuntaments.

Els bancs estan contentíssims. Ara la cosa funciona al revés de fa uns anys, en lloc del banc finançar l’Ajuntament, és aquest qui finança al Banc.

Els imposts no foren creats per això. Es miri per on es miri, tot plegat és una gran estafa, que per submissió o desconeixement consenten molts dels nostres representants municipals.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s