El garrot de batre ametlles.

 

        És un no aturar, una notícia darrere l’altra i per mil llocs diferents. Utilitzant tota la maquinària mediàtica (que no és poca) de la que disposen. I és clar, molta gent ja comença a interioritzar-ho i ho té ben cregut. No ho posa en dubte, és així i punt.

        Una de les darreres i més espectaculars d’aquestes informacions/adoctrinaments és la d’en Montoro, contradient l’informe de Càritas. Menyspreant les seves dades, que no són altres que les que ells constaten i coneixen a la perfecció: increment de la pobresa, augment dels menjadors socials, creixement de la desigualtat, etc., etc..

        L’argument és simple, els números macro-econòmics van millor, per tant tot va millor. Els sacrificis de la gent, perdó, de la majoria de la gent, està donant els seus fruits i, per exemple, ha baixat molt “la prima de riesgo”, i quatre números més d’aquests que ningú entén, ni tan sols ells mateixos, perquè si bé saben com calcular-los, no saben quina finalitat real o quin objectiu tenen.

        Les persones al servei de l’economia i no a l’inrevés. Aquest és el seu principi bàsic, que ben traduït vol dir, una majoria de persones al servei de les minories privilegiades.

        Durant molts d’anys cada estiu anava a batre ametlles. Aleshores els ametllers eren grans i havies de pujar damunt amb un garrot. Quan encara era al·lot li vaig demanar al meu padrí quin era el millor garrot per batre les ametlles, més o menys llarg, gruixut, ….? La resposta d’aquell home savi va ser ràpida, lúcida i clara: Home, el que millor et vagi a tu, és el garrot que s’ha d’adaptar a tu i no a l’inrevés.

        Si en Montoro i molta més gent, parlamentaris, consellers, batles, etc. entenguessin el que em va dir el meu padrí, segur que les coses anirien molt millor. Perdó una altra vegada, anirien millor per la majoria de la gent, i pot ser no tan bé pels privilegiats.

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s